Hakkari'de Ayı saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı Hakkari'de Ayı saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı

Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi'nin desteğiyle kurulan kooperatif bünyesinde faaliyet gösteren kadınlar, ilçede üretilen yiyecekleri paketleyip satışa hazır hale getiriyor.

Kadınların dokuduğu el emeği göz nuru ürünlerin de pazarlandığı kooperatifteki ürünler, ilçe sakinlerinin yanı sıra çevre illerden ilgi görüyor.

Kooperatifin kurucu üyelerinden Rabia Kalkan, kooperatifi yaklaşık 2 ay önce açtıklarını söyledi.

Kooperatifte deri çanta, kilim, seramik ürünleri, amigurumi bebekler ürettiklerini, yöreye ait bal ve tahin sattıklarını belirten Kalkan, "Çukurcamıza ait yöresel ürünlerimizi satıyoruz. Ürünlerimizde kuru gıdalar da bulunmaktadır. 7 kurucu üyeyiz. Kaymakamlık destekli açtık. Desteklerinden dolayı Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz." dedi.

Üyelerden Ayten Ertuş da Halk Eğitimi Merkezi'nde üretilen ürünleri de kooperatif bünyesinde sattıklarını dile getirerek, "Bu vesileyle bütün bayan arkadaşlarının elde ettikleri ürünleri satışa sunma şansımız oluyor. Burada yapılan satışlarda Kazanılan paraların tamamı bayan arkadaşlarımıza veriliyor. Ürünlerimiz ilçeden ve ilçe dışından ilgi görüyor." diye konuştu.

Üyelerden Nisbet Kılıç Yedi kurucu üyeyiz burada başkanımız var diğer kurucu üyelerle burayı çekip çeviriyoruz burada genelde köylerimizde ürün topluyoruz ve usta öğreticilerimizin yapmış olduğu el emeği ürünleri satışa sunuyoruz.

Bu vesileyle kadınlarımıza da bir katkı sağlamış oluyoruz güzel gidiyor bundan emeği olan başta sayın valimiz Ali Çelik kaymakamımız Mert Kumcu ve belediye başkanımız Nazmi Demir’e çok teşekkür ediyorum kendilerinin destekleri olmasaydı belki biz bu kadar çok şey başaramazdık.

Tabi ki hepsi Çukurca’ya ait ürünler doğal ürünlerimiz hiçbir katkı madde yok ve doğal burada yerli tahinimiz maş fasulyemiz dağlarda topladığımız kurutuşmuş otlarımız var en azında da kadınlarımıza bir katsı ve desteğimiz olsun malum Hakkari’de Çukurca’ da kadınlarımızın çalışabileceği bir ortam yok şeklin de konuştu.

D S C2107D S C2111D S C2129D S C2118D S C2148D S C2173D S C2200D S C2244D S C2210D S C2192